5, 13, 25 maart, 27 mei:                       Tegel Master Roadshow, samen met Dural en nog 8 fabrikanten!

De Tegel Master Roadshow komt naar uw regio! Hieronder leest u de dagen en de locaties. Waarom u tijd moet vrijmaken en er bij moet zijn? Omdat het tegelvak verandert. Omdat de klant en zijn wensen veranderen. En omdat u goed werk wilt leveren, ook met nieuwe materialen. En niet voor, tijdens of (lang) na het werk tegen ‘verrassingen’ aan wilt lopen. Bovendien: zo’n NITA-certificaat, altijd goed voor op de website. Plus dat u binnenkort vermeld wordt op de nieuwe Alumni-pagina van NITA: wie is er gediplomeerd in wat. Handig wanneer een klant een specialist zoekt in bijvoorbeeld XXL-plaatmaterialen, of waterdichte badkamers. Deelname aan deze Masters is gratis!  U kunt op 1 dag vier trainingen volgen. Als u er meer wilt volgen, kunt u zich gewoon ook voor een tweede dag in een andere regio aanmelden: vol =vol!  Alle dagen beginnen om 9.30 uur, duren tot ongeveer 15.30 á 16.00 uur, en u mag ook – als u de dag van uw regio niet kunt – deelnemen in een andere regio. 

 

Allereerst: voor welke ‘masters’ kunt u zich inschrijven?   

 

1.        Ondergrondkennis en schadepreventie
Een tegel op een oppervlak plakken kan iedereen. Maar als die tegels jarenlang mooi moeten zijn en hun werk doen, dan hangt dat voor een belangrijk deel van de ondergrond af. ‘Visuele beoordeling’ was vroeger voldoende, maar nu niet meer. Tijdens deze Master gaan we letterlijk de diepte in. Wat moet u weten van ondergronden, hoe doet u onderzoek, en vooral – hoe zorgt u straks dat dankzij uw ondergrond-kennis de BOVATIN schade-expert minder kilometers maakt?
(docenten van NITA).
 

 

2.        Zwembaden en terrassen: risicovol vakwerk. 

Terrassen en zwembaden betegelen: je moet het maar durven. Toch is het geen kwestie van durven, maar vooral van weten wat je doet, weten wat (grond)water, chemicaliën en temperatuurverschillen met je tegelwerk doen – als je je werk niet goed doet 

(docenten van Sopro en Agrob Buchtal) 

 

3.        Waterwerend of Waterdicht? Systematisch werken aan waterdichte ruimtes
Open inloopdouches zijn esthetisch en mateloos populair. Natuurlijk heeft dit voordelen ten opzichte van een douchebak, maar er zijn ook aandachtspunten. Betegelde douchevloeren dienen jarenlang volledig waterdicht te zijn. Hoe maakt u een gegarandeerde waterdichte douchevloer? U leert wat u nodig hebt over materialen, afschot, werkwijze van verschillende lijmsystemen, trilling & geluid, afvoersystemen, en – aansprakelijkheid!
(afwisselend docenten van COBA  en Omnicol)
 

 

4.      Werken met alternatieve wand-  en vloeroplossingen 

XPS-wanden, prefab-inloopdouches, douchegootsystemen, afwerking van inbouwtoiletten… dit is echt een terrein waarin veel veranderd is voor de tegelzetter. Maak je werk makkelijker, vertrouw met een gerust hart op je eigen garantie… maar zorg dat je weet wat er te koop is en hoe je het vakkundig verwerkt! 

(Docent van wedi).

 

5.      Ondergronden: Wapenen, ontkoppelen, dilateren, wanneer en hoe doe je het?   

U gaat de fijne kneepjes leren van hoe om te gaan met ontkoppelmatten (wanneer wel, wanneer niet?), geluiddemping en het waterdicht maken van ruimtes. Wat kan kit wel, wat niet? En hoe voorkom je dat doorvoeren problemen opleveren? Na vandaag bent u nóg meer degene waar uw klant op kan bouwen als het om ondergronden gaat. 

(Docent van Dural) 

 

6.      Veilig tegelwerk, gezond en met plezier carrière maken. 

Werkt u gezond? Met plezier? En wat doet u over vijf jaar? Ton Borrenbergs laat samen met een adviseur van www.volandis.nl zien wat er aan nieuwe gereedschappen en hulpmiddelen zijn, en de Volandis-adviseur vertelt meer over hoe u gezond kunt blijven, plezier hebben en vooruit kijken.
(Docenten van NITA, in samenwerking met Volandis) 

 

7.      Grootformaat tegels: dun, dik, hoe snij-  en verwerk je ze? 

Groot formaat: Hoe bereid je het werk voor? Hoe verdeel je de platen? Hoe snij je ze, en hoe maak je doorvoeren? Hoe verlijm je ze? Leveling of niet? U krijgt het te zien, en u mag het zelf proberen. Tegelzetter zijn, en niet kunnen werken met XXL? Kom nou… 

(Docenten van Agrob Buchtal, samen met (afwisselend per datum) Rubi en Raimondi/www.hetgereedschap.nl), Omnicol en COBA 

 

8.      Juridische basiskennis voor tegelzetters 

Niemand heeft ooit juridische problemen, totdat ze er zijn. BOVATIN-jurist mr. Teus Zanen heeft in zijn lange loopbaan zo’n 1.100 kwesties behandeld. Ervaringsfeit: meer dan de helft van de schadezaken zijn al in de offertefase te voorkomen, en ze ontstaan doordat de juridische basis bij bedrijven beter kan. In één uur laat Zanen zien hoe u ervoor kunt zorgen dat u als OZP-er, maar ook als DGA niet met juridische zaken maar met uw vak bezig kunt zijn. ‘De basis op orde’ door onder andere het tijdig herkennen van juridische risico’s, betere offertes, en een strakke oplevering.] 

(juridisch docent van BOVATIN) 

 

9.  Vloerverwarming en -koeling: nieuwe mogelijkheden in een nieuwe tijd!

      De tijd van meegieten of infrezen van vloerverwarmingsbuizen is eigenlijk een beetje voorbij. Want met een klimaatregelende tegelvloer (tegels met een gecombineerde ontkoppelingsmat en vloerverwarming/koeling) bespaar je flink op je verwarmingskosten – zeker nu, met warmtepompen...  Hoe maak je zo’n vloer, en -  niet onbelangrijk - hoe verkoop je hem?

         (Docent van Schlüter Systems). 


VUL DIT FORMULIER IN EN DRUK ONDERAAN OP DE 'VERZENDEN'-KNOP!

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


De dagindeling: 

9.30 – inloop en koffie, welkom;
10.00 uur: de eerste Master van uw keuze
11.00 uur: uw tweede Master
12.00 uur: lunch
13.00 uur: uw derde Master
14.00 uur: uw vierde Master
15.00 – 15.30 uur: bitterballen en uitreiking certificaten
15.30 uur: afsluiting